Kiállítás

Fogyasztói társadalmunk rengeteg anyagot használ feleslegesen és rossz hatékonysággal. Ennek nyomait látjuk mindenhol környezetünkben, erdőn-mezőn. Tudatos vásárlással és környezettudatos szemlélettel azonban a legtöbb probléma megelőzhető, s ez bizony már rajtunk múlik! A Körös-szögi Kistérségi Társulásnak köszönhetően pedig olyan modern hulladékgazdálkodási rendszer épül ki az érintett településeken (Csabacsűd, Szarvas, Gyomaendrőd, Kardos, Kondoros), mely a leghatékonyabb szelektív hulladékgyűjtést teszi lehetővé a lakosok számára. Ha szelektálunk, a körforgásos gazdaságba juttatjuk vissza az értékes anyagokat, s ezzel még munkahelyeket is teremtünk. Kevesen tudják ugyanis, hogy hazánkban több mint 100 cég foglalkozik az újrahasznosítással és több tízezer embert foglalkoztat a hulladékgazdálkodás.

A fenti gondolatok mentén szerveztük meg Hulladékból Termék kiállításunkat, melynek október 9-i megnyitójára szeretettel várjuk Önt, kollégáit és ismerőseit, hogy együtt tehessünk a jövőben a tiszta környezet és a szemléletformálás érdekében!

IDŐPONT: 2015. október 9., 17.00 órakor
HELYSZÍN: Szarvasi Cervinus Teátrum (5540 Szarvas, Kossuth tér 3. )

ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓNK PROGRAMJA:

17.00 – 17.05: Köszöntő – Csasztvan András, Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója
17.05 – 17.15: Megnyitó – Babák Mihály, Szarvas Város polgármestere
17.15 – 17.20: A Társulás köszöntője – Brlás János, Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás elnöke
17.20 – 17.30: Szemléletformálás a Projekt keretében – Hankó Gergely, Kommunikációs vezető, KEOP-1.1.1/C/13-2013-0043
17.30 – 18.00: Tárlatvezetés a kiállításon

TISZTELJEN MEG MINKET JELENLÉTÉVEL ÉS JELEZZE RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT A korosszog@okopack.hu CÍMEN!

A kiállítás ideje alatt térítésmentes tárlatvezetéseket biztosítunk csoportok számára.
Regisztráció 10 fő felett szükséges

A kiállítás időpontja és nyitva tartása:

Időpont: 2015. október 9-21.
Nyitva tartás:      hétköznapokon: 09.00-18.00 óráig,
szombaton: 14.00-17.00 óráig,
vasárnap: 09.00-12.00 óráig.

A Hulladékból Termék kiállítás már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik újszerű felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat installációja maga is kartonpapírból készült. A műanyag hulladékok hasznosításával készült termékek alkotják a kiállítás legszínesebb és legváltozatosabb részét, mert ezekből készül a legtöbbféle újrahasznosított termék és a legtöbb hasznosító cég is ebben az iparágban működik Magyarországon.

Hulladékból Termék KiállításA kiállítás elsősorban a lakosság tájékoztatását szolgálja. Nem titkolt cél, hogy a kiállítás szervezői szeretnék eloszlatni azt a tévhitet is, miszerint a szelektíven gyűjtött hulladékok összeöntésre kerülnek. Erre tökéletes bizonyíték a kiállításon szereplő 100 hulladékhasznosító cég munkája, ami nem jöhetne létre a környezettudatos lakosság szorgalma nélkül.

Kiállításunk megrendezése a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás projektjének (Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszerének továbbfejlesztése – KEOP-1.1.1/C/13-2013-0043) köszönhető, ami segíti a környéken élő 40.000 ember hulladékgyűjtési szokásainak megváltoztatását, a városgazdálkodás és a közszolgáltatók teljes infrastruktúrájának modernizálását. A társulás tagjai (Szarvas, Csabacsűd, Gyomaendrőd, Kardos, Kondoros) ezáltal csökkenteni tudják a lerakóra kerülő hulladékok mennyiségét, növelve az újrahasznosítás mértékét, a környezettudatosság szintjét és ezáltal a kistérség turisztikai vonzerejét!

Hulladékból Termék KiállításÍzelítőként érdemes megnézni oktatófilmünket, illetve a fotógalériánkat a kiállításról. További izgalmas információkkal, hírekkel szolgálhatunk a Facebook oldalunkon: Modern hulladékgazdálkodás a Körös-szögben.

Amennyiben bővebb információra volna szükségük, honlapjainkon, http://hulladekboltermek.hu/, email-ben; korosszog@okopack.hu, valamint az alábbi telefonszámon 06 70 249 6113 örömmel állunk rendelkezésükre.

További információk:

Hankó Gergely
Kommunikációs vezető
06 70 249 6113
korosszog@okopack.hu
http://szelektiv.korosszog.hu/
Facebok oldal: www.facebook.com/korosszog

Egyéni regisztráció: korosszog@okopack.hu
Regisztráció 10 fő felett szükséges

Környezetvédelmi közvélemény kutatás
Lakossági pályázatok