Meghosszabbított jelentkezés a lakossági pályázatokra!

A „Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszerének továbbfejlesztése” című KEOP Projekt megvalósítása keretében két pályázat kerül kiírásra a hulladék-megelőzés és a környezeti fenntarthatóság jegyében diákok, illetve a térség lakosai számára értékes nyereményekért cserébe!

A Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Programjának keretében az ősz során a térség lakosai, valamint diákjai két pályázaton is indulhatnak, amelyek célja a térségben élők érzékenyítése a környezetvédelmi, azon belül elsősorban a hulladékos problémák iránt, figyelmüket a jó gyakorlatokra és a pozitív viselkedésmintákra irányítva.

Hulladékböjt
Problémamegoldó csoportos pályázat körös-szögi közép-, és főiskolás diákok részére!

A 4-5 fős csapatok egy helyi hulladékproblémával és annak megoldási lehetőségeivel pályázhatnak, feltérképezve az érintettek körét, a megoldásban segítségükre levő szervezeteket, illetve a megoldást gátló tényezőket.
A felhívásra olyan projekteket várunk, amelyek a környezeti fenntarthatóságot, ezáltal az éghajlat védelmét szolgálják, különös figyelmet fordítva a hulladék-megelőzésre.
Néhány lehetséges példa: szerves hulladék eltérítése a lerakástól; átfogó szelektív hulladékgyűjtési-, és hulladék-megelőzési rendszer bevezetése; illegális szemétkupacok feltérképezése; stb.
A választott probléma megoldásának megvalósulási ideje nem kötött, akár több éves lefutású is lehet. A minél konkrétabb lépéseket és eredményeket a zsűri extra pontokkal értékeli.

Minden érvényes nevezést beadó csapat elismerő oklevélben és ismeretterjesztő kiadványokban részesül, korosztályonként a 2 legjobb projekt csapattagjai pedig részt vehetnek egy egynapos természetvédelmi programhoz köthető tanulmányúton.
Jelentkezés 2015. november 20-ig!

Jó lesz az még valamire!

Kreatív pályázat hulladék anyagokból készült hasznos használati tárgyak készítésére körös-szögi lakosok részére!

Az Ön otthonában is keletkeznek feleslegessé, hulladékká váló anyagok, amik már pont nem jók semmire, de azért kidobnia sincs szíve az embernek? Már gyermekként is irigyelte a nagyapját, aki látszólag használhatatlanná vált eszközökből csiholt valami akár teljesen újszerű és ráadásul hasznos tárgyat?

Készítsen újrahasznosított alapanyagok felhasználásával hasznos használati tárgyat, bútort vagy egyéb kreatív, ám mindenképp praktikus tárgyakat! A legjobb használati tárgyakat az október 9-21 között Szarvason megrendezésre kerülő Hulladékból Termék Kiállításon bemutatásra kerülnek!

A legjobb használati tárgyak készítőit Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark családi belépőjeggyel, Körös-Maros Nemzeti Park – A természet szigetei c. könyvvel, békésszentandrási öko-csomaggal, CIRRhopp ajándékutalvánnyal és Zöldellő egyház c. könyvvel jutalmazzák.
Jelentkezés 2015. november 12-ig!

Az egyes pályázati kiírások innen letölthetőek.

A hozzászólások le vannak tiltva.